1

I started tinkering with a Timex Sinclair 1500 I was given awhile ago. When I first tried starting it, I got a K prompt in the lower left of the screen. I turned it off and did not return to it for a few weeks. Now, I do not see a K prompt when I try turning it on and even restarting it. Sometimes there are wide black vertical bars on the screen or small black squares in patterns. Has this machine died? I am using an old black and white portable analog TV with a dial for precisely tuning channels like 2 and 3.

closed as too broad by Wilson, Stephen Kitt, wizzwizz4 Apr 17 at 14:15

Please edit the question to limit it to a specific problem with enough detail to identify an adequate answer. Avoid asking multiple distinct questions at once. See the How to Ask page for help clarifying this question. If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • 1
    Certainly you should see the K without further ado; can you elaborate on the black squares? Also does anything change if you type? – Tommy Feb 8 at 3:20
  • 1
    A photo of the black squares would help us work out what's wrong – Wilson Feb 8 at 6:52
  • I know from fiddling around with a ZX81 that I sometimes only get a K on about the tenth attempt to connect it to the power source. Also any peripherals attached can make the job much harder. – harlandski Feb 8 at 8:04
  • Until we have photographs or more details, this is too broad to answer; there are many possible things that could result in this situation. – wizzwizz4 Apr 17 at 14:15

Browse other questions tagged or ask your own question.